SÜRPRİZ KAHVE

Merhaba bloğum, seni uzun bir süre ihmal ettim. Belli başlı gerekçelerim arasında en güzeli seni güzelleştirmeye çalışmak oldu.  Bu süreçte benden desteğini esirgemeyen abim Vural Egemen Sarıgöz’e tekrardan çok teşekkür ediyorum (kendisi Profesyonel Bloğun sahibidir J).  Diğer bir yandan da kendiişlerim üzerine yoğunlaşmamda seni ihmal sebeplerim arasında. Biraz da sağlık sorunları tadı tuzu biberi oldu.  Şimdi ise sana sürpriz bir kahve ile geldim. Neden sürpriz kahve dediğimi ise hikâyemi dinledikten sonra anlayacaksın ve sende bu sürpriz kahve diyarına katılacaksın. Anlatacağım hikâye çok sevdiğim bir abimin başından geçiyor ve tadı bizim sevdiğimiz kahve tadında bitiyor.

Hikâyemiz!

Bir fabrika düşünün sürekli çalışılan, her çalışanı kendisine düşen görevi layığı ile yerine getiren ve gün sonunda alın terinin hakkını vermenin gururunu yaşayan personeller ile dolu. Bu fabrikamızın yoğun bir iş trafiği var (Rabbim daha da arttırsın kazancını) ve bu yoğun iş trafiğinin ortasında bir kilit abimiz yer alıyor. Tüm işler kendinden geçiyor. Alınacak malzemeden tutun yapılacak ödemeler dahi onda. Bu abimiz günün yorucu mesaisine başlamadan önce muhakkak sabah kahvesini içer ve öyle işe başlar. Ne hikmettir ki abimiz çalıştığı süre zarfında bir kere bile istediği kahveyi içemez. Her seferinde söylediğinin aksinde bir tat ile kahve geliyor. Ama abimiz işin temposuna hazırlanmak ve tatlı uykuyu üstünden atabilmek için kahvesini her seferinde kendi istediği kahveymiş gibi içer ve güne başlar. (Yaşasın kahve J gücümüze güç katıyor J ).  Günlerden bir gün bu abimizin çok acil günü birlik aile ziyareti yapması gerekiyordu ve mesai saatinin bitiminden sonra evine geçip hazırlığını yaptıktan sonra ilk araç ile il dışına gidiyor. Ailesi ile görüşüp işleri yoluna kattıktan sonra tekrar dönüş için hazırlanıyor. Kalan zamanı da yolculuk ile bitiyor ama ne yolculuk, gecenin bitişi ve günün ilk saatleri olduğu süreçte tekrar Los Adanos yollarına düşüyor. (Los Adanos’da benim eserim J )Uykusuzluk bir yandan aile meselesi bir yandan bir de rahat uyku var iken rahatsız seyahat acentesi iş birliği ile abimiz normal olarak sinirli bir vaziyette mesai saatine yetişiyor ama kendi mesaisi olan uykusu ve dinlenmesine geç kalıyor. Her gün olduğu gibi yine o gün de fabrikanın sultanı abimize kahvesini nasıl içmek istediğini soruyor. Abimiz öfkeli ama hanımefendinin de kalbini kırmak istemiyor. Nasıl bir cevap vereceğini düşünürken aklına Sürpriz olsun  demek geliyor. Ablamız şaşkın ve meraklı bakışlar ile “sürpriz kahvenin ne olduğunu”  soruyor. Abimizin;
-          “Bazı günler sade istedim kahvem şekerli geldi. Bazı günler Şekerli istedim bu seferde sade geldi bu nedenle sen bana kahvemi kendi sevdiğin şekilde yap bana sürpriz olsun” diyor.

Bunun üzerine ablamız sade bir kahve getiriyor abimize. Gün içerisinde İş yeri patronunun da kahve istemesi üzerine ablamız “sürpriz olsun mu” diye sormasının ardından Fabrikamızda “Sürpriz Kahve” artık herkesin fix menüsü oluyor. Bundan hoşnut olan abimiz de arta kalan süresinde gittiği mekânlar da “Kahvem Sürpriz olsun” deyince de artık sürpriz kahve il sınırlarımızda yeni bir eğilim olmaya gidiyor.

Kahvezen Diyor ki!

Umarım hikâyemi beğenir ve arkadaşlarınıza anlatırsınız. Hatta sizlerden ricam gelin Adana’mızda sürpriz bir akım başlasın. Gittiğiniz bir mekânda Kahveniz nasıl olsun sorusuna “Sürpriz olsun” diye cevap verin. Umarım bir gün bulunduğum bir mekânda benden başka “Kahvem Sürpriz olsun” diyen birini duyarım…

İyi Bloglamalar

ADAM... 

Yorumlar

  1. Benim kahvem her zaman süprizdir.
    Artık mekanlara gittiğimde bile süpriz olsun diyorum. Sizde kahvenizi süpriz için eğlenceli oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Benim kahvem her zaman süprizdir.
    Artık mekanlara gittiğimde bile süpriz olsun diyorum. Sizde kahvenizi süpriz için eğlenceli oluyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar