Resident Evil 7 Demo İncelemesi (DİKKAT SPOILER İÇERİR)

Merhaba değerli blog okuyucuları. Bu yazımda sizlere Resident Evil 7 oyununun demo sürümünden bahsedeceğim. Oyun, Playstation Plus üyelerine özel oynanabilir hazırlandı. Oyun dili ve seçenekler Japonca olarak ayarlı. Hem japonca hem İngilizce dil seçenekleri sunuyor oyun size.  Oyun 24 Şubat 2017’de satışa çıkacak olması özleyenlerine biraz daha sabredin mesajını gönderiyor.

İlk İzlenim!

Elleri bağlı olan kişinin gözlerinden başlayan oyun, yerde yarı baygın yatan, takım elbiseli kişiden ayılıp kendine yardım etmesi ile devam ediyor. Yerden kalkarak yerde bulduğu bıçak ile karakterin bağlı ellerini çözmeye çalışırken. Arkadan gelen bir ses ile duraklaması ile oyun ikinci sahneye geçiyor ve oyun farklı bir kişinin gözünden tekrar başlıyor. Terk edilmiş bir evde ayılan karakterimizin etrafı incelemesi ile başlıyor yeni sahne. Harabe olmuş evin odalarını ve çevresini incelerken etrafta bolca kan, kemik, kesilmiş uzuvlar ve öldürülmüş hayvan cesetleri yer alıyor. Cansız mankene ait sökülmüş bir parmak, kilitli bir dolap bulan talihsiz arkadaşımız yanından düşen oyuncak bebekten korkup irkildiğinde demir makası buluyor ve kilitli dolabı açıp içinde gizlenen eski dvdlere ait bir kaset buluyor. Kaseti ilk oda da yer alan televizyona takıp izlemeye başladığımızda ise oyunumuzun hikâyesini öğrenmeye başlıyoruz.

Asıl Olaylar!

Kaseti izlerken olayların iki maceraperestin çevrelerinden duyduğu 3 yıldır terk edilmiş fakat evin içinden seslerin geldiği anlatılan perili diye tabir ettikleri evi gidip kasete almak istemeleri ile başlıyor. Evin kapısını kırarak açıp odaları gezen ikiliye bir de kameraman eşlik ediyor ve burada ise oyunumuz yine üçüncü kişi gözünden oynanmaya başlıyor ki Resident Evil için bu mutlak olandır. Aralarında konuşup tartışırken bir yandan da etrafı inceleyen ikiliden diğeri farklı bir yöne gittikten sonra korku dolu dakikalar başlıyor. Onu aramaya koyulan arkadaşımız ve kameraman kardeşimiz, şömineye gizlenen bir kolu bulup açmaları ile gizli bölmede yer alan kapı açılıyor. Kapıdan içeri girdikten sonra ise aslında o evin terk edilmemiş olduğu anlaşılıyor. İçeri girdikten sonra aşağıya inen bir merdiven yer alıyor ekibimiz aşağı indikten sonra depo veya mahzeni andıran bir yerde buluyorlar kendilerini ve kaybolan arkadaşları sırtını onlara dönük şekilde orada bekliyordu. Kayıp arkadaşımıza ilerleyen kameranın onu kendine döndürmesi ile hem evde yalnız olmadıkları gerçeğini öğreniyorlar hem de kayıp arkadaşlarının orada asılı şekilde ölü bedenini buluyorlar.

Demo Finali!

Kasetin bitiminden sonra oyun tekrardan birinci kişinin gözünden devam ediyor. Masada “Senin başını taş ile ezeceğim” yazılı notu bulan oyuncumuz kasette bulunan gizli bölmeye doğru ilerliyor. Gizli bölmede bulduğu anahtar sayesinde zaman kaybetmeden kaçması gerektiğini anlamış olacak ki korku ile kapıya doğru koşuyor bulduğu anahtar sayesinde kapıyı açıp kaçarken son kez arkasına bakmayı isteyen arkadaşımız yaşlı, yüzünde ki derisi soyulmuş kanlar içerisinde bir adamın saldırı ile karşılaşıyor. Son olarak oyun tekrar başlangıçta ki sahneye dönüyor ve takım elbiseli abimizin de ölümünü bizlere sunuyor. Korku dolu dakikalardan sonra aslında evde ki ailemizin ölmediğini sadece yemek yeme tarzlarını değiştirerek insanları yemeye karar verdikleri kanaatindeyim.  

İyi bloglamalar Hayırlı Ramazanlar.


ADAM…

Yorumlar

Popüler Yayınlar