Dead By Daylight Oyun İncelemesi

Merhaba değerli blog okuyucuları sizlere bugün yeni çıkan ve beta sürümünde yani hazırlık aşamasında olan bir oyundan bahsedeceğim.  Oyunumuzun ismi Dead By Daylight sevgili okurlar. İzlediğim oyun tanıtım videosunda daha beta hazırlık aşamasında olmasına rağmen oyunun büyük ilgi göreceği kanaatindeyim. Şuan birçok Youtuber da oyunu tanıtmaya başladı. Oyun grafiklerinin yüksek olması, bulunduğu atmosferi oyunu oynayan kişiye çok iyi yansıtmış görünüyor. Korku-Gerilim türü oyunlar seviyorsanız zaman kaybetmeden ön sipariş vermenizi tavsiye ederim.



Oyunun Türü ve Konusu!

Oyunumuz aksiyon türünde ve korku, gerilim yüklü bir teması var. Yayımcı şirketi Starbreeze Studios ve geliştirmeyi üstlenen şirket ise Behaviour Digital Inc. olan bu oyun, şuan sadece İngilizce dil seçeneği ile bulunmakta ve online olarak oynanabiliyor. Oyunda bir katil ve dört kurban yer alıyor. İsterseniz katili canlandırabilirsiniz isterseniz de katilden kaçmaya çalışan kurbanları oynayabilirsiniz. Oyunda hem katilin hem de kurbanların geliştirmeleri açık. Bu sayede oyunda farklı karakterde katiller ve kendinizi savunmanızı sağlayacak yeni ekipmanlar bulundurabileceksiniz. Oyun, Issız bir alanda kamp yapan dört arkadaşın o bölgede bulunan bir psikopat katil tarafından saldırıya uğraması ve gençlerin verdiği kurtulma mücadelesini konu alıyor. Oyun saklambacı andırsa da ilkokul çağımızda ki saklambaç oyununu aklınızdan çıkarın. Çünkü bu oyunda bolca stres, korku, gerilim ve işkence yer almakta. Diğer bazı oyunlarda saklandığınız yerden katilin nerede olduğunu görmenizi sağlayan bir tuş desteği yok sadece katil size yaklaştığında ani bir kalp atışı ve gerilim dolu bir müzik size katilin yakınınızda olduğunu belirtiyor. Oyunda izlediğim haritası karanlık puslu bir alanda bulunan harabe bir ev, çevresinde katili yavaşlatıp ondan kaçmanıza yarar sağlayacak ekipmanlar yer alıyor. Haritada ilerlerken çevrenizde ki ağaçlara kurulmuş işkence aletlerini görebilirsiniz. Şanslıysanız eğer katilin yerlere kurduğu kapan ve diğer farklı tuzaklara denk gelmezsiniz. Katilimizin acımasızlığı, kana susamışlığı ve vahşete açlığını durdurabilecek tek zayıf yöne ise ışıklar. Oyunda farklı bölgede bozuk olarak beş adet jeneratör bulunuyor. Bu oyunda başarıya giden tek yol dikkatli olmak ve takım çalışması ile hareket etmek. Çevrenizde ki malzemeleri iyi kullanırsanız, katilden kaçabilirsiniz. Kazanmak için ise takım çalışması yapıp katili yenmelisiniz. Katili nasıl yeneceğiniz ise size kalsın J . O

Tavsiye Edilen Oyun Gereksinimleri!

İşletim Sistemi: Win 8 64 ya da daha üst bir versiyon
İşlemci: Intel Core i3-4170 ya da AMD FX-8300 ve ya daha üst bir model 
RAM: 8 GB
Gerekli Boş Harddisk Alanı: 15 GB
Ekran kartı: DX11 Uyumlu GeForce 760 veya AMD HD 8800
DirectX: DX 11

Yorumlar

  1. Bloggerlar Blog World de buluşuyor. Sizi de aramıza bekleriz. Diğer bloggerları yakından takip ederken içeriklerinizi tanıtabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar